שם משתמש   סיסמא
דף הבית  דרושים  צור קשר 
חפש מלון


àøëéåï çãùåú
ליל סדר במלונות עשרות אלפי ישראלים יסובו לארוחת חג חגיגית בבתי המלון
בתי המלון משקיעים כ- 85 מיליון ₪ בהכנות לחג

ליל סדר במלונות עשרות אלפי ישראלים יסובו לארוחת חג חגיגית בבתי המלון
בתי המלון משקיעים כ- 85 מיליון ₪ בהכנות לחג.
 בימים אלה מנסים לגייס כ-1,500 עובדים חדשים 
 חרף התייקרות הוצאות ההכנות לפסח, המחירים לא התייקרו
לעומת פסח אשתקד, ואף הוזלו במספר אחוזים עשרות אלפי ישראלים יצאו גם השנה לבתי המלון בארץ כדי להסב בצוותא לליל סדר חגיגי. המלונות מדווחים על התגברות בקצב ההזמנות לליל הסדר ולהמשך ימי החג. עד כה מסתמן כי התפוסות תהיינה כדלקמן:
אילת – ליל הסדר: כ- 80%, חול המועד: 90% - 80%, חג שני: 75% - 70%
בתי הארחה של הקיבוצים – כ- 85% תפוסה במשך כל ימי החג (ליל הסדר, חול המועד וחג שני)
חיפה – 90% - 80% ממוצע לכל החג
ים המלח: חג ראשון- 90% תפוסה, חג שני- 75% תפוסה, חול המועד - 80% תפוסה
ירושלים –  חג ראשון: 80%, חול המועד: 70%, חג שני – 85%
נתניה: כ- 85% ממוצע לכל החג.
תל אביב: חג ראשון – 80%, כל החג – 75%
שבוע וחצי לקראת החג וההכנות של בתי המלון בעיצומן. מדווח  שמואל צוראל, מנכ"ל התאחדות המלונות בישראל: "עלות הכשרת המלונות בישראל לחג הקרוב מסתכמת בכ-85 מיליון ₪ מדובר בהתייקרות של כ- 5% לעומת אשתקד בגין עליית מחירי חלק מהתשומות בשנה החולפת (בעיקר: מחירי האנרגיה - חשמל ומים, עלויות כח אדם ומחירי מזון ומשקאות, שהתייקרו). בתי המלון נמצאים כעת בעיצומם של מבצעי ניקיון, הם מגדילים באופן ניכר את היקפי הכביסה ואת תיקוני התחזוקה. מדפיסים תפריטים מיוחדים לחג, עוסקים בקניית מוצרי מזון כשרים לפסח, בשכירת חזנים ומנהלי טקסי ליל הסדר, בהכשרת צוותי בידור ועוד. עיקר ההוצאה הכספית של המלונות נובעת מתוספת שעות לעובדים המועסקים בעבודות
ניקיון והכשרה, תחת פיקוח משגיחי הכשרות. ישנה תוספת גם לעלויות תפעול שוטפות הקשורה לנושא הכשרות: החלפת כלי הבישול הרגילים (סירים, מחבתות וכיו"ב) וכלי ההגשה - בכלים מיוחדים (לרבות עבור שירותי הרום סרויס), שנקנים במיוחד לפסח. צלחות, כוסות, סכו"ם, כלי אחסון ועוד). מדובר בהשקעה ניכרת ברכש חומרי ניקוי ובמצרכים לפסח. למעשה, המלונות מגדילים את הוצאות התפעול שלהם בימי ההכנות לחג לעומת ימי חול רגילים בממוצע בכ- 40% - 30%. במלונות, שהופכים ל"גלאט כשר", גדלה ההוצאה היומית  אף ב-60%  יותר מאשר בימים רגילים! טווח ההוצאות הנובע מההכנות לחג נע בין כ- 80 אלף ש"ח למלון בודד קטן (שלא מחזיק מטבח), ועד לכ -1.2 מיליון ₪  במקרים של מלונות גדולים 'גלאט כשר".
לדבריו: "מבדיקה שערכנו בהתאחדות המלונות עולה כי חרף התייקרות הוצאות המלונות בהכנות לפסח, המחירים לא התייקרו לעומת פסח אשתקד, ואף הוזלו במספר אחוזים".
יואב בכר, סמנכ"ל משאבי אנוש בהתאחדות המלונות מדווח כי המלונות מנסים בעיקר באמצעות ירידי תעסוקה ומודעות לגייס כ- 1,500 עובדים חדשים, במטרה להעמיד את מצבת כוח האדם של המלונות בפסח על כ- 34,500 עובדים.
לפרטים: פנינה שלו, דוברת התאחדות המלונות בישראל, טל. 7400740 – 054

ישראל בתמונות
ãåå÷à òëùéå çåôùä áéùøàì! ìçöå ìôøèéí.
מחירים חמים
קישורים שימושיים אירועים פרסומים חדשות אודות צור קשר תנאי שימוש ארכיון